Havregrynsbröd.

Havregrötsrutor? Ja, vad man än vill kalla dessa så är de goda samt väldigt enkla att göra 🙂

SONY DSC

 

Havregrynsbröd:
4 dl havregryn
8 dl växtmjölk (jag använde sojamjölk)
50 g jäst
50 g mjölkfritt margarin
1 msk agavesirap
1 tsk salt
Ca 8-10 dl vetemjöl

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Häll i mjölk (6 dl av 8) och havregryn i en kastrull. Koka upp ”gröten” och ta sedan av den från plattan.
Häll sedan i 2 dl (resten) kall mjölk och låt det svalna till ca 37 grader.
Smula jästen i en degbunke/köksassistent.
Smält det mjölkfria margarinet.
Häll sedan i lite av havregrynsröran tills jästen löses upp.
Häll sedan i resten av ingredienserna. Mjölet har du i lite i taget. Låt sedan maskinen jobba några minuter. Degen får vara lite kladdig men ändå smidig. Låt sedan degen jäsa i ca 30 minuter.
Täck en djup långpanna med bakplåtspapper och fördela ut degen så det är jämnt. 
Ta en kniv/något annat redskap med platt botten och markera ut så det blir 20 bitar (dela inte rakt genom men gör tydliga streck). Låt jäsa 30 min.
Grädda i 20-25 minuter. 

SONY DSC

 

Originalreceptet hittade jag här.

Lämna en kommentar